Hieronder zie je een overzicht met nuttige informatie. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden?
Neem contact op met onze servicedesk. Wij zijn je graag van dienst!
Een verzekering die ervoor zorgt dat als iemand (de ‘verzekerde’) vóór een bepaalde datum overlijdt, er geld wordt uitgekeerd aan de nabestaande(n). Daarvoor betaal je een bepaalde premie, meestal per maand. Deze verzekering heeft een begin- en een einddatum en de verzekering komt alleen tot uitkering als de verzekerde komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering. Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gesloten om de nabestaande(n) goed verzorgd achter te laten. Een overlijdensrisicoverzekering kan bijvoorbeeld afgesloten worden in combinatie met een hypotheek. De nabestaande(n) kunnen dan de hypotheek afbetalen. Daarnaast kan een overlijdensrisicoverzekering ook gebruikt worden om de huur te blijven betalen.
Bij ons kun je de verzekering aanvragen voor maximaal 50 jaar. De verzekerde (op wiens leven de verzekering wordt afgesloten) dient bij aanvang minimaal 18 jaar of maximaal 65 jaar te zijn. De verzekering kan dan nog maximaal doorlopen totdat de verzekerde 81 jaar wordt. Bij de GoedIdee Nabestaandenverzekering is de minimale looptijd van de verzekering 1 jaar.
Of je recht hebt op een voorlopige dekking, scheelt per verzekering. Bekijk hier of er sprake is van een voorlopige dekking.
Om te beoordelen of iemand een overlijdensrisicoverzekering kan afsluiten bij ons, is het nodig dat de verzekerde medische gegevens verstrekt. Op basis hiervan wordt er beoordeeld of je een verzekering bij ons kan afsluiten en onder welke voorwaarden. Het is mogelijk dat de verzekerde wordt geaccepteerd, eventueel met een verhoogd risico (verhoging van de premie) of wordt afgewezen. Daarom willen wij meer weten over jouw gezondheid en stellen wij gezondheidsvragen of plannen wij een keuring. Zo kunnen wij vervolgens een inschatting maken van het overlijdensrisico. Jouw gezondheid is dus van groot belang bij de beoordeling van de aanvraag. Zie voor meer informatie onze uitgebreide toelichting onder 'Medische gegevens' op onze website.
Je kunt er, in overleg met jouw adviseur, voor kiezen om de premie te splitsen als je samen met jouw partner een verzekering aan wilt vragen. Over het algemeen is de partner dan de begunstigde en zal deze de eventuele uitkering van de verzekering gaan ontvangen. In dat geval is het verstandig om de premie kruislings te betalen in verband met de belastbaarheid van de uitkering. Jouw adviseur kan je daar meer over vertellen
Odette Bakker - directeur
Ja, op de polis kan een verpandingsclausule worden aangetekend. Met deze clausule geef je aan dat de bank (hypotheekverstrekker) de eerste begunstigde is voor het verzekerd bedrag, zodat hiermee de hypotheek (deels) afgelost kan worden voor de nabestaanden. De bank wordt dan de pandhouder op jouw polisblad. De pandhouder moet toestemming geven voor de meer ingrijpende wijzigingen (bijvoorbeeld: verlaging van het verzekerde bedrag) die je eventueel in de toekomst wilt doorvoeren op jouw polis.
Kinderen kunnen niet meeverzekerd worden, een verzekerde moet minimaal 18 jaar zijn. Dit heeft te maken met het beantwoorden van de gezondheidsvragen en eventuele medische onderzoeken die benodigd zijn. Over het algemeen zal er ook geen verzekerd belang zijn voor een minderjarige.
Bij de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering kunnen we de premie of voorwaarden alleen aanpassen wanneer dit een voordeel is. Dit betekent dat iedere aanpassing een verbetering moet zijn. De premie van de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering hebben we hierdoor al meerdere keren verlaagd voor onze huidige klanten.
Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt mailen naar: servicedesk@dazure.nl of bel ons via: +31 (0)76 531 07 58. Je kunt ons ook een appje sturen via Whatsapp: 06 308 792 25.
Naar het contactformulier